söndag 6 december 2015

Silent disco - dansgolv med hörlurar

I fredags hängde jag på två tjejer från histologilabbet till en klubb i 8:e distriktet, WUK, för att gå på "Silent disco". Det är ett event där folk lyssnar på musik via hörlurar. Två DJ´s sköter musiken i två separata kanaler från scen och så kan man välja vilken man vill lyssna på med hörlurarna.

Stället var gigantiskt och smockfullt med folk. Musiken var OK och själva idén med musiken i hörlurar visade sig vara riktigt rolig. Det var kul att lyssna på ena kanalen och sedan höra hela dansgolvet sjunga med på en helt annan låt och då byta till den kanalen och sjunga med. Om man tog av sig hörlurarna kunde man relativt enkelt prata med sitt sällskap och lyssna på de andra som dansade och sjöng med till musiken. Ganska surrealistisk upplevelse men fräscht på nåt sätt :) Man kunde ju liksom alltid höra musiken eller sina kompisar perfekt.

En lite märklig grej var att barerna på eventet sålde dricka i tjocka plastglas - som man liksom på julmarknaderna betalade pant för. Så om man köpte en dricka betalade man en euro extra för glaset, sedan lämnade man tillbaka glaset när man skulle köpa en ny eller dra - och då fick man pengarna tillbaka. Detta gjorde att det inte var särskilt skräpigt i danslokalen eftersom alla höll reda på sina glas (som ju var av plast och inte kunde gå sönder) vilket var bra! Priserna för alkohol var låga om man köpte öl eller vin, medan drinkar kostade nästan som i Sverige.

Klubben hade öppet från 23 till 04, vi var kvar där till  ca 02.30. När vi stack därifrån spelade de en välbekant jullåt...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Snällaste kommentaren vinner en Mozartskula.